Karriere som advokat

Et team med frihed og godt samarbejde.

Vi lægger vægt på godt samarbejde og frihed hos Codex Advokater. Det hele skal hænge sammen. Som ansat ved os vil du aldrig stå alene. Du har altid en kollega, der kan supplere med sin specialistviden og hjælpe dig i komplicerede sager.

Vi vil gerne have de bedste talenter i vores virksomhed, og vi ved, at vi også har en masse at tilbyde den anden vej. Der er altid spændende sager, og fra første dag er du en del af noget større og en del af os.

Her kan du læse et portræt af vores advokat, Janus Holst Topp.

Kunne du tænkte dig at blive advokat hos Codex, så send en mail med ansøgning og CV til job@codexlaw.dk

Portræt af Janus Holst Topp

I vores nye portrætserie kan du møde personerne bag Codex advokater. Den første, som modigt har stillet op til interview, er advokat Janus Holst Topp. Janus svarer f.eks. på, hvem han minder mest om i serien “Suits”, men han kommer også omkring mere seriøse emner, som hvordan han konkret bruger sit speciale til at hjælpe klienten.

Beskriv din sjoveste sag

Jeg havde på et tidspunkt en sag, hvor en landmand modtog en bøde fra politiet på 610.000 kr. for ”ulovlige ansættelsesforhold”.

Landmanden havde dog aflønnet medarbejderne i henhold til den gældende overenskomst på området, men han blev alligevel politianmeldt af SKAT. Jeg blev beskikket som forsvarer, og havde en lang korrespondance med anklagemyndigheden. Efter 1,5 års drøftelser og forhandlinger kom anklagemyndigheden frem til, at de havde forstået sagen forkert – også reglerne. Bøden endte med at blive nedsat til DKK 6.000,00. Jeg havde gennem hele forløbet anmodet anklagemyndigheden om at få sagen indbragt for retten.

Min klient risikerede at gå konkurs, hvis bøden ikke bortfaldt. Derfor var sagen meget vigtig for ham.

Det var så utrolig dejligt at få lov til at repræsentere den lille mand imod anklagemyndigheden og ende med det resultat, som jeg havde forventet og næsten lovet klienten 1,5 år inden, da jeg fik sagen. Sagen viste også, at man ikke altid skal acceptere de krav, som bliver stillet af de offentlige myndigheder, men at det nogle gange er værd at kæmpe imod.

Hvis du havde en rolle i serien ”Suits”, hvem ville du så spille?

Jeg ville være ”Mike”, da jeg nyder de store komplekse sager og servicere klienterne, også når det hele skal gå stærkt og arbejdet går ud over almindelig arbejdstid. Jeg kan samtidig også godt lide at hjælpe den lille klient, hvor man nogle gange er oppe imod den store modpart. Det er her, at man kan vise, at alle har ret til at få rådgivning, og at man ikke bare skal ”give op”, selvom modparten måske har flere muskler.

Hvad er dit speciale, og hvorfor har du valgt lige præcis dette?

Jeg arbejder primært med fast ejendom, insolvens og rekonstruktion samt landbrugsret. Det er faktisk ret tilfældigt, at jeg lige har ramt netop disse specialer. Jeg blev uddannet lige inden finanskrisen, og derfor var det netop inden for disse områder, der var behov for min arbejdskraft. De passer dog rigtig godt sammen, fordi der altid er fast ejendomsretlige forhold inden for både insolvens og landbrugsret. Derfor kan jeg bruge mine specialer godt på tværs i min rådgivning af vores kunder ved Codex.

Mine private interesser ligger meget i det familiemæssige sammen med min kæreste og vores søn. Herudover nyder jeg at opleve verden og være udenfor i naturen, hvilket kan kombineres ved ferier, hvor vi kan få anderledes naturoplevelser, som vi ikke lige kan opleve i Danmark. Jeg forsøger også at få brugt min racercykel på de danske landeveje, når der er tid.

Arbejdsmæssigt er min interesse at rådgive vores kunder ud fra en kommerciel betragtning. Det er vigtigt, at en advokat også har klientens kommercielle forhold og interesser i mente, når han rådgiver kunden. Det kan ofte være, at der findes en løsning, som måske er den juridiske bedste løsning, men ikke den bedste kommercielle for klienten. Det er vigtigt, at advokaten også har et bredt kendskab til klientens forretning for, at kunne rådgive om den bedste kommercielle løsning.