Karriere som sekretær

En arbejdsplads med alsidige opgaver og udvikling.

Som sekretær hos Codex Advokater kommer du ikke til at kede dig. Vi har altid spændende opgaver, og du er selv med til at forme din opgaveliste ud fra dine kompetencer. Blandt andet har nogle af vores sekretærer til opgave at arbejde med hjemmesiden eller lave nyhedsbrev. Alt efter hvilke kvalifikationer du kommer med, og hvilke arbejdsopgaver du finder spændende, forsøger vi at skabe den perfekte arbejdsdag for dig med interessante opgaver og udvikling.

Kom med på en tilfældig arbejdsdag med vores sekretær, Nadja, på denne side.

Kunne du tænkte dig at blive sekretær hos Codex, så send en mail med ansøgning og CV til job@codexlaw.dk

Kom med sekretæren på arbejde

Jeg hedder Nadja Holmgaard Knudsen, og jeg er advokatsekretær hos Codex Advokater i Vejle. I dag kommer I med mig på en arbejdsdag som advokatsekretær. Jeg møder i dag ind kl. 08.00, hvilket jeg som regel også plejer. Jeg starter dagen ud med at tjekke mine mails i indbakken, herunder bl.a. adviseringer fra retten i retssager. Når der er nyt i en retssag, orienterer jeg straks advokaten herom på mail. Det er vigtigt, at jeg straks får orienteret advokaten, da der kan være frister, som advokaten skal forholde sig til, så det er derfor en af de første ting, som jeg gør hver dag inden, at dagen rigtig går i gang. Når jeg har besvaret alle mails, begynder jeg så småt at se på mine opgaver for dagen.

Frem til kl. 10.00 gennemgår jeg de opgaver, som fremgår på min to-do-liste. Ofte hænder det, at der kommer nogle hasteopgaver fra advokaterne, som jeg skal klare, før jeg kan gå i gang med mine egentlige arbejdsopgaver. Det kan bl.a. være korrekturlæsning, udarbejdelse af materialesamling til brug for en hovedforhandling eller afregninger. I dag er jeg med til at udarbejde en PowerPoint-fil, som en af advokaterne på kontoret skal bruge i forbindelse med afholdelse af et kursus.

Tillige hjælper jeg sommetider til med problemer inden for IT på kontoret. Det kan være alt fra, at musen ikke virker til, at computeren lige pludselig lukker ned af sig selv. Jeg har aldrig en dag der ligner en anden, da jeg sidder med så meget forskelligt, og det nyder jeg.

Mellem kl. 10.00-12.00 går jeg i gang med sagsbehandling. Jeg sidder til dagligt med inkasso og civile retssager. I inkasso sørger jeg bl.a. for at lave opgørelser, udsende rykkere til debitorer og anmelde krav i konkursbo. I civile retssager skal der udarbejdes materialesamlinger, ekstrakter, samlet fil og en masse andet, som jeg er med til at få udarbejdet i samarbejde med advokaten.

I dag arbejder jeg også på de nye blogindlæg til hjemmesiden. Hver 14. dag er jeg med til at sørge for, at der bliver lagt et nyt blogindlæg op på hjemmesiden.

Kl. 12.00 går jeg til frokost, hvor jeg er med i madordningen på kontoret. Frokosten består af rugbrød med forskelligt pålæg. Sommetider er der tilhørende varme retter og salat, hvilket jeg nyder godt af. Det er rart, at man ikke skal tænke på en madpakke dagen forinden. Foruden frokost blev der i dag serveret lagkage til alle medarbejderne på kontoret i forbindelse med en kollegas fødselsdag, så det har bestemt været lækkert.

Efter frokosten bliver resten af dagen brugt på ad hoc-opgaver samt diverse sagsbehandling. Jeg gennemgår alle opgaver for dagen, så jeg har en ren tavle og kan starte på en frisk den næste dag.

Kl. 16.00 lukker jeg computeren ned og siger tak for i dag.